Voor het in huur ontvangen van een of meer kunstwerken is een kopie of registratienummer vereist, van een paspoort, ID of rijbewijs.

Het huren van kunstwerken geschiedt per maand. De huur wordt via automatische incasso afgeschreven iedere 15e van de maand. Het betreft dan de huur voor de komende maandelijkse periode.

Het spaartegoed wat u eventueel opbouwt kunt u besteden voor aankoop van een kunstwerk of een tegoedbon. U krijgt het opgebouwde spaartegoed niet in natura ( geld) terug.

De huurder mag het werk zelf meenemen, maar dient hier zorgvuldig mee om te gaan.

Het kunstwerk mag niet in de nabijheid van een warmtebron of in een vochtige omgeving hangen.

De huurder moet zelf zorgdragen voor een deugdelijk ophangsysteem.

Bij schade aan het gehuurde kunstwerk bent u in principe verzekerd via uw eigen inboedelverzekering. Het kunstwerk is ook bij ons verzekerd maar bij kleine schade is er een eigen risico van € 50,- omdat een kleine schade niet bij de verzekering verhaald kan worden.

De huurder heeft altijd de eerste recht op aankoop van het kunstwerk waarbij u de zekerheid heeft dat de prijs tussentijds niet wordt verhoogd. De optie tot koop blijft van kracht zolang de huurder het werk huurt.

Huurder kan de huur te allen tijde opzeggen, de eerstvolgende 15e van de maand stopt dan de automatische incasso.

Indien de huurder stopt met huren blijft een eventuele opgebouwd spaartegoed 2 jaar geldig. De  termijn van 2 jaar gaat in 1 maand na de laatste incasso. Na deze termijn vervalt het spaartegoed.

Namens Kunstjehuis / Galerie Andor

Carien van Dongen
Spoorstraat 11
5165 AA Waspik

Heb je nog geen account? Nu registreren

Login op je account